Contributie

Seniorlid

€135,- incl. bondsbijdrage.

Tweede lidmaadschap

€135,- incl. bondsbijdrage.

Donateur

Min €35,- Mag meer zijn.

Ook is het mogelijk onze vereniging, in wat voor vorm dan ook, te sponsoren, mits dit maar overeenstemt met de doelstellingen van onze vereniging.

U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met een bestuurslid. U wordt pas aangemeld als lid bij de NJBB nadat wij uw contributie en inschrijfgeld hebben ontvangen.

Wij melden alle leden bij de NJJB aan en u krijgt via ons uw speellicentie. Indien u deze licentie kwijt raakt zijn de kosten voor een duplicaat € 7,50. Alleen donateurs worden niet aangemeld.

Bij inschrijving betaalt u éénmalig € 13,00 inschrijfkosten. Alleen donateurs behoeven deze inschrijfkosten niet te betalen.

Wij hebben een kennismakingsperiode van enkele weken. In deze tijd kan men vrijblijvend bij ons boulen en bekijken hoe de sfeer bij ons is.
Daarna wordt besloten of men lid wil/kan worden.

Benodigheden

Materiaal:
De kosten van materiaal hangen af van wat u voor boules wilt besteden. Indien u aan toernooien en competities buiten de club wilt deelnemen dient u door de bond goedgekeurde boules hebben. Als u tussen € 70,00 en € 100,00 aan uw boules (3 stuks) besteedt, komt u in het bezit van goede boules. Wij kunnen u helpen met het maken van een goede keuze.

Tasje:
Een tasje met ruimte voor de boules en andere zaken zoals een rolmaat, een teller, enige buts en dergelijke. Wat u zeker altijd bij de hand moet hebben is een doek om handen en boules tijdens het spel schoon te vegen.

Clubkleding:
Onze vereniging gebruikt als u officiële wedstrijden speelt, zoals alle sportclubs, sportkleding.
Deze kleding bestaat uit een Appel groen poloshirt, zowel met korte als lange mouwen, fleece jack en regenjack waarop het clubembleem aan de linkerkant is bevestigd.

Spelregels

Verkorte spelregels spelvorm Tripletten

  1. De toss bepaalt welk team begint.
  2. Elk team krijgt 6 boules (2 boules per speler).
  3. Het team dat de toss wint kiest de baan en bepaalt de plek van de werpcirkel (1 meter van de kant) en werpt het butje vanuit de werpcirkel tussen de 6 en de 10 meter op minstens 1 meter van een obstakel.
  4. Het team (Team A) dat het but heeft gegooid, gooit ook de eerste boule. Het is de bedoeling om de boule zo dicht mogelijk bij het but te plaatsen.
  5. De eerst volgende boule wordt gegooid door de tegenpartij (Team B). Team B probeert haar eerste boules dichter bij het but te plaatsen. Het is toegestaan de boule van de tegenstander (Team A) of het but weg te stoten.
  6. Zolang de positie van de boule van Team B ten op zichte van de boule van Team A niet verbetert, blijft Team B aan beurt. Als Team B een betere boule gooit, gaat de beurt over naar de andere partij (Team A).
  7. Iedere boule die dichter bij het but ligt dan de boule van de tegenstander levert één punt op. Alleen de winnaar krijgt punten.
  8. Als een team geen boules meer heeft, kan de tegenpartij proberen nog meer boules beter te plaatsen.
  9. Als alle boules gespeeld zijn, krijgt het winnende team net zoveel punten als het aantal boules dat beter ligt dan de beste boule van de tegenpartij.
  10. Het team die de voorgaande werpronde heeft gewonnen, begint de volgende werpronde en gooit het but.

Als alle boules gespeeld zijn, de uitslag is overeengekomen en de dertien punten nog niet zijn bereikt, dan begint de nieuwe speelronde aan de overzijde van het speelveld.

Het team dat als eerste 13 punten heeft gemaakt, is winnaar.

verkorte-spelregels-a petanque

verkorte-spelregels-b petanque

Wil jij ook lid worden van onze club?